Pasarica lui Basescu – gafa istorica a GMP?

2 noiembrie 2009, 06:48 pm, Adaugat de Mihai Goţiu la De la prieteni | 9 Comentarii

”Păsărica lui Băsescu” se poate preda de astăzi la toate facultățile de comunicare pentru că ori a fost o idee genială ori o gafă istorică a unei agenții de publicitate care are noroc cu carul.

După ce toată dimineața zilei de luni a circulat en-gross pe messenger (eu l-am primit de trei ori), după ce la amiază mai toate edițiile online ale presei autohtone l-au prezentat, spoof-ul/clona www.traianbasescu.ro a fost și cred că este în continuare cel mai vizitat site astăzi în România.

traian_basescu_blondaAtâta doar că de la amiază, cei care au ajuns pe traianbasescu.ro au văzut nu atacurile, ci mesajele electorale clare ale lui Traian Băsecu. Avantaj? Oricine poate să spună că Traian Băsescu. Din păcate, basescu.ro nu are monitorizare publică pentru a vedea câte zeci de mii de afișări suplimentare față de medie a avut astăzi. (povestea o poți citi aici)

În mod normal, te poți gândi că această campanie a fost regizată de cei care se ocupă de promovarea lui Băsescu. Asta dacă Webstyler, membră a grupului GMP nu ar fi rezervat, atenție, astăzi (!!!) domeniul traian-basescu.ro (foto 1). GMP este agenția care se ocupă tradițional de campaniile lui Băsescu și care deține domeniul basescu.ro din 1999 (foto 2). Ce e interesant e că domeniul traianbasescu.ro a fost înregistrat, conform rotld.ro, pe 24.04.2007, de către o firmă (persoană?) care și-a menținut ascunsă identitatea. Ceea ce înseamnă că și-ar fi programat acest ”atac” de mai bine de 2 ani!!!

Foto 1: pe 2.11.2009 (astăzi) webstyler (membră în grupul GMP) cumpără domeniul traian-basescu.ro

roltd3a

Foto 2: Domeniul basescu.ro era rezervat din 1999

basescu1

Foto 3: Domeniul traianbasescu.ro este rezervat din 24.04.2007. De cine? ”Private personal data”

basescu2

***

În sprijinul ipotezei că tot GMP (sau cineva din interiorul GMP care știa că domeniul traianbasescu.ro e disponibil?) ar fi fost la originea acestui spoof e nameserverul comun: ns1.ines.ro, pe care e găzduit atât basescu.ro, cât și traianbasescu.ro. Dar acesta poate fi și o coincidență.

Faptul că GMP a rezervat doar astăzi domeniul traian-basescu.ro sprijină ipoteza că e vorba de o gafă colosală a agenției de publicitate, care a lăsat domeniul disponibil. Dar, de asemenea, poate fi și o cacealma menită să bage  toată povestea în ceață.

Cel puțin pentru mine, cel care a câștigat cel mai mult din povestea asta, e Băsescu. Așa că, din două, una: ori cei de la GMP sunt geniali ori au comis o gafă absolut istorică dar au noroc cu carul :) .

***

Ultimă oră:

SUPER TARE, www.traianbasescu.ro a devenit http://www.traianbasescu.org/

Întrebarea rămâne: ”De ce ți-e frică păsărică?” îl avantajează sau nu pe Băsescu? Este regie ori o gafă colosală a GMP? Tu ce crezi?

Comentarii

9 Comentarii

  1. Zorin spune:

    deh, netul si capcanele lui… numai pentru cunoscatori…

  2. ranya spune:

    WOW! Nu am citi de mult timp un articol scris mai prost. Este incoerent si ambiguu. Care e ideea?!

    Deduc ca e anti basescu ceea ce e laudabil, dar restul?
    Imi traduce si mie cineva mesajul?

    Ranya

  3. mihai spune:

    pai de ce ar trebui sa fie anti-basescu? e doar o constatare despre modul in care se face campanie in Ro
    iar ambiguitatea e generata chiar de subiect: pentru ca nu inteleg de ce ce-i care ii fac campanie (pe bani multi) lui Basescu se straduiesc, fara sa reuseasca insa, sa-si stearga urmele.
    incercand sa fiu logic, desi logica nu are nicio legatura cu campania asta, ideea suna cam asa ”nu asteptam sa ne atace adversarul, ci ne atacam noi pe noi înșine, pentru a putea controla efectele atacului și pentru a minimaliza atacurile adversarilor”

  4. Patriotul spune:

    Deja au aparut prea multe articole aiurite anti-basescu care nu au nici un sens sau vreo legatura cu realitatea…

  5. mihai spune:

    ce inseamna pentru tine ”articole anti-basescu”?

  6. cristian spune:

    Promovarea cu buna stiinta a unui site pirat nu va face cinste domnule Gotiu.

  7. mihai spune:

    ”Site pirat”? E prima dată când aud termenul ăsta :) . Dar și dacă ”traianbasescu.ro” transformat în „traianbasescu.org” ar fi site pirat (deși convingerea mea e că e făcut tot de staff-ul lui Băsescu) , faptul că scriu despre el nu înseamnă că îl promovez. Conform acestei concepții ar însemna să nu mai scriem despre hoți, tâlhari, corupți etc. pentru că ”îi promovăm”.

  8. Alin spune:

    Votam Traian Basescu ! Pasarica-i cu noroc !

  9. mogoolee spune:

    Campanie murdara, coate si capete in gura, genunchi in quaie; asta este jocul probabil al celor de la PNL (a fost conceputa si o clona a site-ului M Geoana) asa se cam rezolva ecuatia. Pe 6.Dec le vom distruge noi toate teoriile.

Comenteaza